Lezing Rachel Giles over ‘kunst, bloemen en emotie’

Aalsmeer – Donderdag 7 juli geeft de Engelse schrijfster Rachel Giles een lezing in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Zij is de auteur van ‘Bloom: Art, Flowers and Emotion’, een prachtig boek over de honderd mooiste bloemenkunstwerken uit de collectie van de vermaarde Tate Gallery. De Tate Gallery is een netwerk van vier musea in Engeland, waaronder Tate Britain en Tate Modern in Londen. Voor haar boek selecteerde Rachel Giles de meest bijzondere kunstwerken waarin bloemen een hoofdrol spelen. Ze beschrijft deze aan de hand van emoties en gevoelens die door de kunst en de bloemen worden opgeroepen, zoals vreugde, verbazing, liefde en lust, maar ook vergankelijkheid, verdriet, hoop en nostalgie.

Kunstenaars zijn altijd gefascineerd geweest door de kleur, schoonheid en het exotische van bloemen. In het boek zien we dit terug in het werk van zeer uiteenlopende kunstenaars. William Turner, Pablo Picasso en Marc Chagall komen aan bod, maar ook Andy Warhol, Anish Kapoor, David Hockney en vele minder bekende maar zeker niet minder interessante kunstenaars. Bloemen staan in de kunst ​​symbool voor een scala aan complexe menselijke emoties. Rachel Giles kan hier aanstekelijk over schrijven én vertellen. Zij werkte onder andere voor The National Gallery, Royal Museums Greenwich en freelance voor Tate, V&A, Gagosian en vele andere kunstinstellingen.

De lezing is donderdag 7 juli in het Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer. Aanvang is 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). De entree bedraagt € 7,50. FAM-vrienden betalen € 4,50. Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.flowerartmuseum.nl.

Gepubliceerd: 26 juni 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×