Nieuwe wethouders ontvangen koninklijke onderscheiding

Aalsmeer – Donderdagavond 30 juni zijn Dick Kuin (Absoluut Aalsmeer) en Willem Kikkert (D66) vlak voor hun installatie als nieuwe wethouder verrast met een koninklijke onderscheiding. De nieuwe wethouders werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat zij beiden al meer dan 12½ raadslid van de Aalsmeerse gemeenteraad zijn. Tijdens deze speciale extra raadsvergadering werden naast Kuin en Kikkert ook Bart Kabout en Robert van Rijn geïnstalleerd als wethouder voor de komende vier jaar.

Door de benoeming van de drie raadsleden tot wethouder ontstonden er drie vacatures in de gemeenteraad. De uitslag van het centraal stembureau van de verkiezingen vormt het uitgangspunt voor de opvulling van deze plekken. De eerstvolgende kandidaat op elke lijst wordt gevraagd of hij of zij een vrijgekomen plek in de gemeenteraad wil innemen. De nieuwe raadsleden die deze avond zijn geïnstalleerd zijn Dirk Biesheuvel (AA), Gerard Winkels (CDA) en Jeffrie van der Tol (D66).

Foto: de nieuwe gemeenteraad (Sem van Hest)

Gepubliceerd: 30 juni 2022 om 21:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×