Waterwolftunnel en Amstelaquaduct dicht

Aalsmeer – De provincie Noord-Holland voert op 6, 7 en 8 juli weer onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).

Tegelijkertijd met het werk aan het Amstelaquaduct vervangt de provincie Utrecht op 6 en 7 juli het asfalt op het Utrechtse deel van de N201. Het verkeer op de N201 wordt in de nachten van 6 en 7 juli omgeleid via de Rijkswegen A4, A9 en A2. Tijdens de afsluiting van de Waterwolftunnel wordt het verkeer via de provinciale wegen N231 en N232 geleid.

Werkzaamheden
Het is noodzakelijk het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel drie keer per jaar volledig af te sluiten voor onderhoud. Dit om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te waarborgen en de werkzaamheden sneller te kunnen uitvoeren. De wanden en markeringen worden gereinigd, zwerfvuil verwijderd en de riolering en veiligheidsmiddelen worden gecontroleerd. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, zijn de werkzaamheden ’s nachts. Vanwege de afsluiting van het Amstelaquaduct maakt de provincie Utrecht van de gelegenheid gebruik om het asfalt op de N201 tussen het Amstelaquaduct en de kruising met de Koningin Maximalaan in de Ronde Venen te vervangen.

Meer informatie
Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Gepubliceerd: 29 juni 2022 om 7:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×