Aalsmeerderbrug gaat niet meer open

Aalsmeer – De Aalsmeerderbrug gaat sinds woensdagavond 13 juli niet meer open, de brug is defect. Hierdoor liggen meerdere binnenvaartschepen aan zowel de Oude Meer kant als aan de Rijsenhout zijde noodgedwongen ‘voor anker’.

De brug heeft vaker te maken met kuren. Voor al bij warm weer zet het brugdek uit en kan de brug niet meer dicht. Nu lijkt er sprake van andere problemen , want de brug kan niet meer open. Hierdoor kunnen vaartuigen van 2,4 meter en hoger niet meer onder de brug door. Wel werd het brugdek al enige tijd natgehouden, waarmee men probeert het uitzetten van het brugdek te voorkomen. Of de warmte ook voor dit probleem zorgt, is nog niet bekend. Dat wordt donderdag bekeken en hopelijk snel verholpen.

Foto: archieffoto | VLN Nieuws (Laurens Niezen)

Gepubliceerd: 14 juli 2022 om 7:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×