Handballers Green Park gaan niet Europa in

Aalsmeer – Green Park Aalsmeer heeft met het behalen van de landstitel  een ticket voor de EHF Cup bemachtigd, maar ziet af van deelname. De andere finalist zit wel in de kokers bij de loting van het hoogste Europese handbaltoernooi. “Wij vinden dat wij niets te zoeken hebben in Europa”, zegt voorzitter Mike van der Laarse bij NH-Nieuws.

Het probleem voor de landskampioen is dat clubs geen geld krijgen voor hun deelname. Alle reizen en overige kosten moeten dus zelf bekostigd worden. “Dat gaat over bedragen van tussen de 10.000 en 20.000 euro per wedstrijd. Dat is voor ons heel veel geld”, zegt Van der Laarse, die er liever voor kiest om dat geld het hele jaar door te investeren. “Wij worden liever landskampioen en doen het goed in de BENE-League dan dat we één keer tegen een geweldige tegenstander spelen. Laten we dat geld in de jeugd duwen, zodat zij zich kunnen doorontwikkelen. Dat is veel mooier dan een ronde in de Europacup.”

Handbalclub Volendam ziet het anders en gaat het avontuur wel aan in Europa. Met de deelname aan het Europese toernooi hopen de Volendammers ook buitenlandse spelers naar het vissersdorp te lokken. Naast Aalsmeer ziet ook Bevo af van het startbewijs voor de EHF Cup. Daardoor gaat het ticket naar Hurry-Up, de nummer vijf van Nederland.

De loting vindt plaats op 20 juli. Volendam zit in pot 1, Lions zal in pot 2 te vinden zijn. Beide clubs stromen in de tweede ronde van het Europese bekertoernooi in. Hurry Up begint in de eerste ronde van de EHF Cup.

(Bron: NH-Nieuws)

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 14 juli 2022 om 7:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×