Historische film van de maand juli op TV Aalsmeer

Aalsmeer –  De film van de maand juli bestaat uit twee films die gaan over sport in onze gemeente. De eerste film gaat over de Aalsmeerse Tafeltennis club Bloemenlust en is opgenomen in 1964 door Daan Offerman van wie wij deze film ook mochten ontvangen. ATC Bloemenlust is opgericht in 1949 door Jaap Jongkind, Daan Offerman en Ab Offerman. In de film zien we de leden in hun trainingsruimte ‘De Puist’ in Bloemenlust.
Een aantal namen zijn: Jaap Jongkind, Daan Offerman, Ab Offerman, Herman Verbeek, Ben Portiers, Herman van der Zwaard, Gerard Vermeer, Jan van Manen, Theo Zandvliet, Nico van Wijk e.a.

Schoolsportdag
De tweede film gaat over de schoolsportdag in 1971 op het toenmalige VVA terrein aan de Sportlaan. De film is gemaakt door Guus van der Geest sr. En beschikbaar gesteld door Janny van der Geest. De schoolsportdag werd jaarlijks georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen in Aalsmeer en er werden vele verschillende sporten door hen verricht. De film brengt al deze activiteiten in beeld en overbodig is te melden dat er veel Aalsmeerse basisschoolleerlingen van toen in deze film te zien zijn. De schoolsportdagfilm is door Siem Kooy van smalfilm omgezet naar een digitaal formaat. Dick P. van der Zwaard heeft beide films bewerkt voor Oud Aalsmeer in beeld. De samengestelde film duurt ca. 37 minuten.

Film van de maand
Stichting Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

Tweemaal op TV Aalsmeer
Vrijdag 8 juli is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 9 juli, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 2 juli. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.
TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389.

Gepubliceerd: 2 juli 2022 om 23:20 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×