Negatief zwemadvies Loswal vanwege blauwalg

Kudelstaart – De provincie Noord-Holland heeft de melding ‘NEGATIEF zwemadvies’ afgegeven voor de Westeinderplassen ter hoogte van de zwemsteiger Herenweg in Kudelstaart. Dit betekent dat zwemmen op die plek slecht is voor de gezondheid! Zwemmen wordt iedereen afgeraden.

Voor de zwemlocatie Vrouwentroost / Surfeiland heeft de provincie Noord-Holland de melding ‘Waarschuwing’ afgegeven voor de Westeinderplassen ter hoogte van de zwemlocatie Vrouwentroost / Surfeiland. Dit betekent dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen en moet zelf beoordelen of er een risico is voor uw gezondheid. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Op de locaties zijn waarschuwingsborden neergezet. De borden worden weggehaald, als de blauwalg verdwenen is.
Actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Nederland vindt u op www.zwemwater.nl en via de zwemwatertelefoon: 088 102 1300.

Gepubliceerd: 12 juli 2022 om 19:09 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×