Primeur remix ‘Aalsmeer’ bij Vuur en Licht op het Water

Aalsmeer – Dit jaar wordt het vuurwerk tijdens Vuur en Licht op het Water op 3 september voor de tweede keer voorzien van muziek. Via drie  geluidstorens op de kant èn via Radio Aalsmeer op 105.9 FM kan op en rondom de Poel worden meegenoten van dit audiovisuele spektakel. Bijzonder is ook de primeur van de remix die de Aalsmeerse DJ en producer Robin Kesting op speciaal verzoek maakte van het nummer ‘Aalsmeer’ van Jan Leliveld.

Robin (23) woont al zijn hele leven in Aalsmeer: “Ongeveer 6 jaar geleden ben ik begonnen met het leren draaien en het maken van muziek op de computer. Mijn oudere broer Danny ging toen al naar Hardstyle festivals en toen hij de after movies daarvan liet zien, werd ik meteen smoorverliefd op deze wereld. En nu, na jarenlang zwoegen, mag ik zeggen dat ik zelf ook draai op deze fantastische evenementen!”

Mark en Eric Show
Het idee voor de remix ontstond eerder dit jaar tijdens de Mark & Eric Show op Radio Aalsmeer, toen Robin daar te gast was. “Na de show kwam Eric naar mij toe en begon erover hoe gaaf het wel niet zou zijn als we een remix hadden van DE track van Aalsmeer. Toen hij mij dit vroeg ging er meteen al iets in mijn hoofd spelen, hoe zou zoiets klinken?” Na overleg met de familie Leliveld kreeg Robin de vocalen toegestuurd en kon hij aan de slag.

Saamhorigheid
“Waar het origineel heel joviaal en feestelijk is, wilde ik echt een bombastisch en dramatisch gevoel creëren in de remix, echt een gevoel van saamhorigheid overbrengen aan de luisteraar. Ik ben ontzettend trots op het resultaat en hoop dat zowel het origineel als mijn remix nog jaren te horen zullen zijn op Aalsmeerse evenementen en feestjes!’’, aldus een enthousiaste Robin, die bekend is onder de artiestennaam Aversion.

Kippenvel
Spannend was de luistersessie die volgde in de studio. Naast de organisatoren van Vuur en Licht op het Water waren ook Jan’s weduwe Ans en zijn zonen Bart en Joost aanwezig. “Dit was oprecht het spannendste gedeelte van het maken van de remix”, zegt Robin. Het moment van de waarheid. “Ik was nerveus hoe ze zouden reageren, maar na het luisteren van de track was de eerste reactie: “Jan zou trots zijn geweest”. Ik had geen mooier antwoord dan dat kunnen krijgen: kippenvel! Dit is waar je het voor doet.”

De Noisreva remix van “Aalsmeer” van Jan Leliveld komt na het vuurwerk ook beschikbaar op streaming- platforms als Spotify en Apple Music. Robin geeft een gastoptreden tijdens de Feestweek op de uitverkochte vrijdagavond.

Foto: Robin Kesting

Gepubliceerd: 28 augustus 2022 om 21:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×