Dahliaweekend op de Historische Tuin

Aalsmeer – Tijdens het laatste weekend van september staat de dahliateelt in het zonnetje op de Historische Tuin in Aalsmeer. Er is een gevarieerd aanbod van leuke activiteiten, ook voor kinderen zoals een poppenkast voorstelling, een speurtocht en knutselactiviteiten. Een uitgelezen moment om de (klein)kinderen eens mee te nemen naar dit bijzonder tuinbouwmuseum.

Dahlia Cup voor de basisscholen
Het Dahliaweekend wordt donderdagmiddag feestelijk geopend met de uitreiking van de Dahlia Cup. Kinderen van de groepen 7 van de basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart hebben tijdens de zomermaanden dahlia’s in emmers gekweekt. Welke school gaat dit jaar met de Dahlia Cup naar huis? Alle inzendingen zijn het hele weekend te bekijken.

Poppenkast voorstellingen
Het hele weekend worden er voorstellingen gespeeld door Poppentheater Zelen. Op vrijdag is er om 10 uur een speciale voorstelling voor peuters. Op zaterdag én zondag worden er twee voorstellingen gespeeld, om 10 uur en om 11 uur met het thema ‘Zeg het met bloemen’. Ouderwets genieten voor jong en oud.

Extra vroeg open op zaterdag
Tijdens het Dahliaweekend opent de Tuin zaterdag 24 september ’s morgens vroeg om 7.00 uur, speciaal voor kunstenaars en creatievelingen om te komen fotograferen, tekenen, schilderen, in het frisse ochtendlicht, met de dauw er nog op… met of zonder model. Laatste dorpswandeling van het seizoen, zaterdag om 13.00 uur.
De laatste dorpswandeling van het seizoen o.l.v. architect Joop Kok vindt plaats op zaterdag 24 september. De start is om zaterdag 13.00 uur bij de kassa van het museum. De wandeling voert door het oude dorp en duurt 5 kwartier. Deelname kost 5 euro. Een plek reserveren kan door te mailen naar coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of door te bellen naar de Historische Tuin, tel. 0297-322562.

Publieke veiling
In het veilinggebouw van het museum kunt u op zaterdag ‘bij afslag’ vers gesneden dahlia’s maar ook planten, groenten en fruit van de Tuin kopen. De veiling start om 15.00 uur. Iedereen met een toegangsbewijs kan meedoen. De veilingmeester legt graag uit hoe het werkt. De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan het onderhoud van het museum.

Nog meer weten over de dahliateelt?
Op zaterdag en zondag vertelt voormalig tuinchef en vrijwilliger Cees van Dam over de dahliateelt en de geschiedenis van boerderij Dahlia-Maarsen. De familie werd zo genoemd vanwege hun befaamde collectie dahlia’s, waarover de Historische Tuin nu nog steeds beschikt. De lezingen vinden plaats in de veilingzaal op zaterdag om 13.30 uur en zondag om 13.00 en 15.00 uur.
Deelname aan alle activiteiten is kosteloos (m.u.v. de dorpswandeling). Men betaalt alleen de normale entreeprijs à € 6,00 voor het museum. En…. donateurs, kinderen tot 12 jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang. Kijk voor alle informatie en tijden in de agenda op www.historischetuinaalsmeer.nl

Gepubliceerd: 20 september 2022 om 22:23 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×