Speciale stageplek en sponsors gezocht bij 'Echt Esther'

Een speciale uitzending van ‘Echt Esther’ donderdag 15 september om 19.00 uur. Liza (15) komt samen met haar moeder Ilona. Toen Liza 3 jaar was, is er ontdekt dat zij het zeldzame Phelan McDermid syndroom heeft. Hierbij ontbreekt er in het lichaam een chromosoom, waardoor een achterstand in ontwikkeling kan optreden, die leidt tot lichamelijke en verstandelijke beperkingen. In het dagelijkse leven is een goede begeleiding noodzakelijk en onontbeerlijk.  Samen met de school van Liza is Ilona op zoek naar een passende stageplek voor haar dochter. Liza ziet eruit als een jonge dame, maar in haar ontwikkeling is zij een meisje van 6 jaar. Denk jij nu al dat je Liza kunt helpen en dat zij een goede aanvulling in jouw team kan zijn? Wacht dan niet tot 15 september, maar mail nu alvast naar esther@radioaalsmeer.nl

Haar tweede gast is op een heel andere manier speciaal. Daniël Giacon (21) uit Aalsmeer is professioneel floretschermer. Sinds zijn veertiende reist hij de wereld rond met het Nederlandse floretteam om zich te kwalificeren voor titeltoernooien. Schermen is een kleine sport in Nederland en nog redelijk onbekend. Daniël staat 27ste op de wereldranglijst bij de senioren. Naast zijn schermcarrière studeert hij Facility Management aan de Haagse Hogeschool. Van een leven als topschermer kun je niet van leven. Naast studie en schermen heeft hij geen tijd voor bijbaantjes. Hij heeft een grote droom, namelijk meedoen aan de Olympische Spelen in 2024 en zoekt sponsoren om dit mogelijk te maken. Daniel komt samen met zijn moeder Ursela vertellen wat er allemaal komt kijken bij het leven van een topschermer.

 

Foto: Daniel Giacon te gast bij 'Echt Esther'

Gepubliceerd: 11 september 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×