Historische film van de maand november op TV Aalsmeer  

Deze maand staat de historische film in het teken van Bloemenlust. De eerste film gaat over de periode rondom de jaren dertig van de vorige eeuw. We zien de aanvoer van de kwekers naar de veiling, de activiteiten in de opstel- vakken en hoe de bloemen voor de klok worden gebracht om daar geveild te worden. Vervolgens zien we het verwerken in de box en tenslotte zien we dat de ingepakte bloemen op transport gaan naar de klanten in binnen- en buitenland.

De tweede film is gemaakt door Daan Offerman en geeft een inkijk in het exportbedrijf van Van Maanen & Mantel in de jaren zestig en zeventig in de vorige eeuw in Bloemenlust. Daarnaast zien we ook beelden van de potplantenafdeling op de CAV in dezelfde periode. We krijgen een duidelijk beeld van hoe men werkte bij van Maanen & Mantel zowel in de box als op de klok. Uiteraard zien we veel bekende Aalsmeerders die werkzaam waren in de bloemenbranche in die tijd.

De film is door Ton Offerman van commentaar voorzien en van tekstbalken met namen van de mensen die je op de film ziet. Het commentaar is ingesproken door Henk de Gooijer. Ton Offerman is ook de schenker van deze film aan Oud Aalsmeer. De film is door Dick P. van der Zwaard opnieuw gemonteerd.  Totale duur van deze samengestelde film is ca. 29 minuten.

Vrijdag 11 november is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur op TV Aalsmeer. Een dag later, zaterdag 12 november, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

Gepubliceerd: 4 november 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×