Airman Candlelight Memorial bij CRASH

Aalsmeerderbrug – Vrijdag 23 december zal CRASH de ’Airman Candlelight Memorial’ houden, een ceremonieel eerbetoon aan alle omgekomen geallieerde vliegtuigbemanningen. Het museum zet langs de toegangsweg naar het Fort bij Aalsmeer vlaggetjes van geallieerde bondgenoten neer. Bij een groot aantal vlaggetjes zullen foto’s geplaatst worden van bemanningsleden waar CRASH een band mee heeft.

De museummedewerkers nodigen u uit om bij de vlaggetjes een brandend kaarsje te zetten. Die zullen op twee centrale plaatsen rond het monument worden aangestoken, waarna met dat kaarsje naar een vlaggetje gelopen wordt. De kaarsjes hebben geen open vlam en gaan uit als ze omvallen.

De museumvrijwilligers nodigen u en uw eventuele partner en kinderen graag uit om aan deze ceremonie mee te doen. U bent vanaf 19.00 uur welkom in het museum. Na afloop van deze memorial (rond 20.10 uur) kunt u in het museum een warm drankje krijgen. Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig als u dat doet via: evenementen@crash40-45.nl

Locatie:
CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum ‘40-’45
Fort bij Aalsmeer
Aalsmeerderdijk 460
1436 BM Aalsmeerderbrug

Let op: Toegang tot het terrein via de rechterpoort, dus die het dichtst bij Aalsmeer

Gepubliceerd: 16 december 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×