Bewoners starten petitie tegen fietsstraat

Aalsmeer – Bewoners van de straten Baanvak en Wissel en de nabijgelegen wijk Polderzoom zijn een petitie gestart om de herinrichting van de fietsroute van de Baanvak en de Wissel aan te vechten. De gemeente wilt hier het vrijliggende fietspad verwijderen en er een zogenoemde fietsstraat van maken. Kortom fietsers en gemotoriseerd verkeer rijden samen op één rijbaan, onaanvaardbaar volgens de bewoners gezien de wijze waarop het met name autoverkeer zich hier al gedraagt.

De fietsroute Baanvak – Wissel is een zeer geliefde route voor kinderen die naar de Jozefschool gaan. Mede door het afgescheide fietspad wordt dit ook gezien als de meest veilige route. Bewoners begrijpen dan ook niet dat de gemeente hier geen rekening mee houdt. De aanpassing van de Burgemeester Kasteleinweg heeft al voor meer onveilige situatie gezorgd. Daarom zijn zij een petitie gestart om deze herinrichting tegen te gaan of meer inspraak te krijgen in de herinrichting. Veiligheid moet voorop staan zeggen diverse bewoners.

De petitie “Stop herinrichting fietsroute Baanvak – Wissel” is inmiddels al door meer dan 100 omwonenden ondertekend. Wil je ook ondertekenen? Kijk dan op www.petities.com.

 

Foto: Radio Aalsmeer

Gepubliceerd: 17 januari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×