Lex van der Horst nieuwe hoofdtrainer KDO

De Kwakel – Nadat medio december 2022 bekend werd dat KDO en Edwin Reder na dit seizoen uit elkaar gaan, is de Kwakelse selectie proactief op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Onder leiding van technisch coördinator Maurice Bartels is de selectieprocedure zorgvuldig opgestart. Uiteindelijk waren zowel de technische staf als een afvaardiging van spelers overtuigd van de kwaliteiten van de ervaren Lex van der Horst.

Vanaf zijn 20e is hij in aanraking gekomen met het trainersvak bij de jeugd van Sint Martinus in Amstelveen. Zo was Lex onder andere drie jaar trainer van de A-junioren en werd hij op zijn 26e hoofdtrainer van de zaterdagselectie, waarmee hij één keer periodekampioen werd. Na zijn periode bij Martinus is Lex achtereenvolgend hoofdtrainer geweest van de volgende clubs: NEA (4 seizoenen, 1x promotie), RKAV, RCH, FC Lisse zondag (4 seizoenen, 1x promotie), UDO, SCW (5 seizoenen), FC Ouderkerk zaterdag en zondag, DVVA (4 seizoenen) en DSOV.

Bij laatstgenoemde club is Lex sinds 1 januari 2022 actief en speelt hij nu met zijn team in dezelfde competitie als KDO. In goed overleg stopt de samenwerking tussen Lex en DSOV na anderhalf jaar, aan het einde van dit seizoen. Met bovenstaande ervaringen in acht genomen, hebben de trainer, de spelers en het bestuur er alle vertrouwen in dat Lex van der Horst en KDO een goede match zullen worden.

 

Foto: Hans van Beek

Gepubliceerd: 19 januari 2023 om 18:25 uur, geschreven door Egon Jansen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×