Nieuwe columnist: Kim Maarse-Verschueren

Kim Maarse -Verschueren is 39 jaar, geboren en getogen in Aalsmeer.  Ze is getrouwd met Bas, mama van Fay (11 jaar) en Fedde (6 jaar). Lacht graag, heeft fibromyalgie, heeft soms moeite met die “lat” en zou het liefst in de Efteling willen wonen. Naast dat Kim werkzaam is bij Yuverta VMBO Aalsmeer, is zij ook bezig met het opstarten van een eigen bedrijf in Branding & Design. Ze schrijft graag over de dingen die zij meemaakt in haar dagelijks leven.

Kim zou jij een column willen schrijven voor Radio Aalsmeer?
Vol enthousiasme zei ik ja. Nu zit op mijn werkplekje thuis met Q-Music op de achtergrond (ik weet het geen Radio Aalsmeer) en staar ik al een tijdje naar het scherm met de grote vraag “waarom zei ik ja?” want wat gaat het onderwerp zijn voor mijn eerste column?

Zal ik maar gewoon beginnen met vertellen wie ik ben? Ik ben Kim Maarse – Verschueren en woonachtig in Aalsmeer. Mijn online bio luidt als volg; Vrouw van Bas, mama van Fay (11 jaar) en Fedde (6jaar). Lacht graag, heeft fibromyalgie, heeft soms moeite met die “lat” en zou het liefst in de Efteling willen wonen.

Je zou mij onder andere kunnen kennen van Radio Aalsmeer. In, volgens mij, 2014 ben ik achter de microfoon neergezet en ontdekte mijn passie voor radio maken. Lange tijd heb ik het (leukste) programma genaamd “Let’s go” mogen maken en presenteren. Radio maken bracht mij op de leukste plekken. Ik mocht achter de schermen mee kijken bij een kinderserie, interviewde kinderen die de wereld wilde veranderen, sprak met de burgemeester, telde ingeleverde kerstbomen, maakte slijm in de studio en hield super juf en super meester feestjes. Ik belde onder andere met Ernst Bobbie & de rest, de Kinderombudsman, met Junior Songfestival deelnemers en Sinterklaas. Ik was 25 uur wakker om radio te vieren, maakte 12 uur radio voor het goede doel, maar ook vanuit een etalage en helemaal boven in de molen (met hoogtevrees)

Radio heeft mij geleerd om uit mijn comfort zone te stappen en mij mijzelf laten ontwikkelen. Het heeft mij leren luisteren, fouten laten maken en leerde mij beter worden. Het opende nieuwe werelden voor mij. De wereld van snoertjes, lichtjes, playlist, on air, draaiboeken, markers en intro’s. Maar ook de wereld van sport, agenda’s, theater, films, kinderburgemeesters, kleine en grote helden, dj’s en kinderboeken.
Ik ontmoette nieuwe mensen, mensen inspireerden mij, motiveerden mij en ik leerde van de radio collega’s om mij heen. Radio gaf mij avonden vol gezelligheid, goede gesprekken en er ontstonden dierbare vriendschappen.

Maar ik heb radio maken soms ook vervloekt, want zoals bij al het vrijwilligerswerk vrijwillig maakt het niet vrijblijvend. Tijd was één van de reden om een paar jaar geleden de beslissing te maken om te stoppen. Toentertijd een moeilijk keuze, maar op dat moment wel de juiste. Ik ben nog steeds heel dankbaar voor alles wat ik heb geleerd in die jaren en alle ervaringen.  Maar dankzij de vriendschappen en de vele herinneringen ben ik de verbinding met Radio Aalsmeer en radio maken nooit helemaal kwijtgeraakt. En ik ben blij dat ik op deze manier, met deze column, toch weer een klein beetje terug ben.

Kim Maarse

Foto: Kim Maarse

Gepubliceerd: 15 januari 2023 om 12:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×