Bomenrenovatie in Aalsmeer en Kudelstaart

Aalsmeer – De komende weken zult u in Aalsmeer en Kudelstaart werkzaamheden rond bomen en groen zien. Bomen die eerder na een veiligheidsronde zijn gekapt, worden in deze ronde vervangen door nieuwe bomen. De bomen die in deze ronde gekapt worden, worden in het najaar weer vervangen. Daar waar het kan, gebeurt dat op dezelfde plek. In sommige straten en wijken waar de bomenrenovatie plaats vindt zijn brieven verspreid. De bewoners worden op deze manier op de hoogte gehouden van de planning van de werkzaamheden.

Noodzakelijke renovatie
De zogeheten bomenrenovatie is noodzakelijk voor een gezond bomenbestand in onze gemeente. Er wordt bij de werkzaamheden rekening gehouden met het broedseizoen van vogels. Het aanplanten van nieuwe bomen gebeurt in het plantseizoen. “We zorgen er voor dat er minstens even veel bomen worden aangeplant als worden verwijderd”, zegt wethouder Dick Kuin. “Liefst breiden we het bomenarsenaal ook tijdens deze bomenronde nog uit waar het kan’.

Vragen over bomenrenovatie
Mocht u nog vragen hebben over de renovatie van de bomen en het onderhoud van het groen, stel deze dan aan projectmanager Groen Jasper Schulp, op mailadres j.schulp@amstelveen.nl.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 10 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×