Feestelijke afzwaai eerste cohort Economie & Ondernemen

Aalsmeer – Donderdag 30 maart heeft de allereerste lichting studenten Economie & Ondernemen (E&O) van Yuverta mavo Aalsmeer het officiële examenvak afgerond. Op een feestelijke wijze hebben de studenten, docenten en genodigden deze laatste les van de pilot van de nieuwe leerweg gevierd. Het examenvak E&O is nu met schoolexamens helemaal afgesloten, voor de overige vakken moeten de studenten uiteraard nog een centraal schriftelijk examen afleggen voordat zij weten of zij geslaagd zijn of niet.

Op Yuverta mavo Aalsmeer kunnen leerlingen in leerjaar 3 en 4 kiezen voor het vak E&O. Hier werken de leerlingen aan ondernemen in ruime zin. Werken aan een ondernemende houding. Dit is breder dan een eigen onderneming, dit kan net zo goed als werknemer. Bij E&O werkt de mavo met opdrachten van bedrijven uit Aalsmeer en omstreken. Het gaat hier om levensechte en realistische opdrachten voor een echte opdrachtgever.

Leermomenten
De E&O leerlingen presenteerden op een A4 nogmaals hun project en leermomenten. “Ik ben het meest ontwikkeld op het gebied van presenteren. Ik heb geleerd dat je elkaar daarvoor nodig hebt en dat je dat ook echt samen moet doen. Dat je niet onvoorbereid een presentatie kan geven terwijl de andere goed voorbereid is”, schreef één van de leerlingen. Een andere reactie was: “Ik vond het wel leerzaam omdat je echt leerde om professioneel met je opdrachtgever om te gaan, om zakelijk in het proces te staan.”

Nieuwe leerweg Pilotschool
Yuverta mavo Aalsmeer is één van de 136 pilotscholen in Nederland die meewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw praktijkgericht lesprogramma als onderdeel van de nieuwe leerweg in het vmbo. De invoering van de nieuwe leerweg die in 2024 gepland stond, is voorlopig uitgesteld. De invoering van praktijkgerichte programma’s gaat wel gewoon door.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 31 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×