Jaar van de Sering gaat van start

Aalsmeer – Op initiatief van museum Historische Tuin is 2023 het Jaar van de Sering. Vanaf 10 maart wordt er met allerlei activiteiten aandacht besteed aan de unieke Aalsmeerse seringenteelt. Vanwege het seringenjaar gaat de Historische Tuin al in maart een aantal weekenden open voor publiek. In de stal van de historische boerderij is een tentoonstelling ingericht over de seringenteelt. Ook is hier een verrassende virtual reality ervaring te ondergaan waarin het ouderwetse ‘donkeren’ van seringen centraal staat. Vanaf 10 maart is de Historische Tuin elke vrijdag, zaterdag en zondag in maart geopend van 12.00 tot 16.00 uur. In april begint het reguliere seizoen en is de Tuin van dinsdag
t/m zondag open van 10.00 – 16.30.

Zoals elk jaar  organiseert Westeinder Rondvaart weer een ‘Seringen Expercience’, maar dit jaar in uitgebreide vorm. Het bezoek begint namelijk op de Historische Tuin met een korte rondleiding door de tentoonstelling en langs de seringen. Daarna staat een mooie vaartocht op het programma langs de seringeneilanden. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan een echte seringenkweker, waar een kijkje in de keuken wordt gegeven van dit oer-Aalsmeerse product.De eerste Seringen Experience is op zaterdag 18 maart en tickets bestellen kan via www.westeinderrondvaart.nl. Ook op 8 april, 6 mei en 20 mei is er een Seringen Experience.

Vanaf 12 maart wordt ook in het Flower Art Museum tegenover de watertoren aandacht besteed aan seringen. Ook in het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat zijn seringen te zien als onderdeel van de expositie ‘Bovenland’. Op fraaie foto’s is hier de bijzondere schoonheid van de natuur in en om Aalsmeer tebekijken, waarbij de seringenakkers zeker niet ontbreken. Deze expositie is reeds gestart en duurt nog tot en met 19 maart.

Gepubliceerd: 8 maart 2023 om 19:47 uur, geschreven door Egon Jansen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×