Mbo studenten pitchen innovatieopdracht

Aalsmeer – Op woensdag 19 april hebben de studenten van Yuverta mbo Aalsmeer tijdens een Dragons Den de onderzoeksresultaten van hun innovatieopdracht gepresenteerd. Tweedejaars Joe Williams, Jens de Koning en Jorry van der Meulen gingen er met de eerste prijs vandoor met hun onderzoek naar Aquaponics

Het afgelopen half jaar hebben de tweede- en derdejaarsstudenten van de opleidingen Teelt en techniek en Groene handel en logistiek gewerkt aan hun innovatieopdracht. Vanuit het practoraat Circulaire AgriBusiness zijn onderwerpen uit de tuinbouwsector onderzocht. Dit practoraat heeft als doel om onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden en zet zelf ook onderzoek uit ter verbetering van het onderwijs. Studenten werkten aan echte opdrachten vanuit de praktijk. Dat leverde een aantal interessante onderzoeken en resultaten op die in pakkende pitches aan de jury (de dragons) zijn gepresenteerd.

Winnaars
De eerste prijs was voor de tweedejaars studenten Joe Williams, Jens de Koning en Jorry van der Meulen. Zij hebben bij Rahmat Peijpers onderzoek gedaan naar Aquaponics: een duurzaam systeem voor het gelijktijdig kweken van vissen en planten. De tweede prijs was voor Jim van der Zwet, Bram de Nooij en Koen Rutgrink. Deze tweedejaars hebben een onderzoek gedaan naar het verduurzaming/marketing in de keten. Hun conclusie: door zonnepanelen op een waterbassin te plaatsen, kunnen de energiekosten flink gereduceerd worden.

Inkijkje
De Dragons Den is georganiseerd door Yuverta in samenwerking met Greenport Aalsmeer. Volgens Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer was de Dragons Den ook dit jaar weer geslaagd. “Het is mooi om te zien hoe studenten aan de slag gaan met een echte opdracht uit de praktijk: studenten krijgen een inkijkje in een tuinbouw- of handelsbedrijf en het levert de ondernemers ook echt iets op waarmee ze verder kunnen. Kortom, leerzaam voor de student èn voor het bedrijf.”

Gepubliceerd: 20 april 2023 om 20:17 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×