Overzicht preventieve jeugdhulp uitgereikt

Aalsmeer – Het Overzicht Preventief Jeugdhulpaanbod 2023 is een boekje dat de gemeente uitgeeft aan hulpverleners en inwoners. In dit overzicht staat per onderwerp welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er beschikbaar is voor inwoners met verschillende hulpvragen (0-18 jaar). Van sporten, gezonde voeding en mentale problematiek tot opvoedhulp. Wethouder Bart Kabout (Jeugd) reikte de nieuwe boekjes uit aan teamleider Marleen Heemskerk en jeugdarts Micky Abbink van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).

Jaarlijks wordt het overzicht uitgegeven met actuele contactinformatie en beschrijvingen van de hulp die geboden wordt. Het idee is ontstaan vanuit een samenwerking van de gemeente Aalsmeer en lokale hulpverleners, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, jeugdverpleegkundigen en docenten. Zij zijn erg te spreken over het gebruik van het duidelijke overzicht. Ook hulpvragers hebben baat bij het overzicht van laagdrempelige hulp waar ze vaak snel en gratis terecht kunnen, zonder doktersverwijzing.

Weten waar je terecht kunt
“In de gemeente is er veel hulpaanbod op allerlei gebieden, zoals gezondheid, opvoeden, relaties en financiën. Als je hulp nodig hebt, is het handig als je weet waar je terecht kunt. Daarom is dit overzicht samengesteld, zodat het hele aanbod overzichtelijk bij elkaar staat”, aldus wethouder Kabout.

Er zijn twee versies van het boekje: één voor professionals en één voor inwoners. Het ligt bij de lokale hulpverleners en bij diverse openbare locaties. Het overzicht staat ook op de gemeentelijke website.

Gepubliceerd: 18 april 2023 om 22:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×