Kunst en Cultuur bloeien op tijdens 'IkToon' Maand

Aalsmeer – De maand juni staat in het teken van ‘IkToon’, waarin kunst en cultuur centraal staan in Aalsmeer. Deze bijzondere maand biedt een scala aan gratis workshops voor zowel basisschoolleerlingen als leerlingen in het voortgezet onderwijs. Daarnaast zullen amateurverenigingen open repetities houden en wordt de festiviteiten afgesloten met een feestelijke IkToon Dag in De Oude Veiling.

Voor kinderen tot 12 jaar wordt wekelijks in juni een activiteit georganiseerd in de ateliers van lokale kunstenaars, waar ze de kans krijgen om iets nieuws te leren. Aalsmeerse kunstvakdocenten geven workshops op verschillende gebieden, zoals beeldende kunst (zeefdrukken) in de Kunstkas, muziek maken, zingen en digitale muziekproductie op de iPad in de Silver Note Studios, en ‘Street’ (graffiti spuiten) bij Place to Bieb. Deelname aan al deze workshops is gratis en aanmelden kan via inschrijvingen@cultuurpuntaalsmeer.nl.

‘IkToon’ Maand in Aalsmeer
Ook jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen in juni de mogelijkheid om kennis te maken met diverse kunstvormen. Er zijn verschillende activiteiten zoals muziek maken op de iPad met Marvin, het maken van een eigen jeans-tas waarbij ze leren werken met een naaimachine, en een creatieve opdracht ontvangen van kunstenaar Tobias Rothe. Deelname aan al deze workshops is gratis en aanmelden kan via inschrijvingen@cultuurpuntaalsmeer.nl.

Doe mee met uw vereniging
Op 24 juni vinden er tal van kunstzinnige presentaties en optredens plaats van amateurverenigingen in De Oude Veiling, de thuishaven van Cultuurpunt Aalsmeer. Verenigingen en stichtingen die willen deelnemen aan deze dag kunnen zich aanmelden. Er zijn drie prijzen te winnen voor de tentoongestelde kunstwerken in De Oude Veiling en de bibliotheek: de publieksprijs, de juryprijs en de aanmoedigingsprijs.

Schijnwerpers
Daarnaast zal Cultuurpunt Aalsmeer gedurende juni verschillende verenigingen interviewen en in de schijnwerpers zetten op hun website en sociale media. Drie muziekverenigingen zullen open repetities houden, waarbij geïnteresseerden kunnen ervaren hoe het is om samen te spelen. Deze verenigingen Aalsmeers Harmonie, Sursum corda en Flora hebben allen een rijke geschiedenis in Aalsmeer en omgeving en verzorgen concerten en optredens in diverse genres en stijlen, variërend van pop tot klassiek en van musical tot prachtige concertwerken.

Alle IkToon Amateurkunst en andere culturele activiteiten binnen de gemeente Aalsmeer zijn te vinden op de online cultuuragenda op de website van Cultuurpunt Aalsmeer. website Cultuurpunt Aalsmeer.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 23 mei 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×