Omwonenden mengen zich in hoger beroep

Amsterdam – Omwonenden van Schiphol, verenigd in de stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV), mengen zich ook in het hoger beroep van het kort geding, waarin KLM en IATA eisen voorlopig minstens 500.000 vluchten per jaar uit te mogen voeren. Dit geding in hoger beroep dient op 21 juni in Amsterdam.

RBV kiest opnieuw de kant van de Staat die het aantal vluchten wil verminderen. In het kort geding van 21 maart kregen Staat en RBV daarin geen gelijk. Beide partijen zeggen nu een andere uitspraak te verwachten op goede gronden. RBV en de Staat staan enkele dagen later, op dinsdag 4 juli, tegenover elkaar in een rechtszaak waarin RBV onder meer eist dat de Staat zich houdt aan de geluidsnormen van de World Health Organisation (WHO).

Op deze dinsdag wordt eerst beoordeeld of RBV in deze procedure inderdaad voor de belangen van de omwonenden mag opkomen. Als dat het geval is – de voorzieningenrechter in Haarlem en de raadsheren in Amsterdam vinden kennelijk van wel – volgt later de inhoudelijke behandeling. Die moet volgens RBV sowieso minder vliegbewegingen en nachtvluchten tot gevolg hebben.

Gepubliceerd: 23 mei 2023 om 22:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×