Column Tjeerd Veninga: 'Lieve Gido'

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de maandelijkse column van Tjeerd Veninga: ‘Lieve Gido’.

Lieve Gido,

Ja, ik schrijf vaak om te klagen en te vragen, en vorige week heb ik behoorlijk geklaagd over de rotondes in Aalsmeer. Geweldig dat jullie er meteen mee aan de slag zijn gegaan! En nu is het ook nog eindelijk een beetje lente dus vandaag een vrolijke brief! Een goed nieuws editie dus. Want wat gaat er veel GOED met Aalsmeer! Wat een maand!

Eigenlijk begon het al met Koningsdag, de aubade waar gedecoreerde Aalsmeerders in het zonnetje werden gezet. Muziek, gebak, jij hield een goede speech en vooral was er heel veel tijd voor de gedecoreerden om met elkaar gezellig bij te praten.  Vandaag zijn de veteranen aan de beurt, Veteranendag op het Raadhuis, bijzonder dat er nog zoveel veteranen zijn in Aalsmeer. Door oorlog te herdenken, kun je vrede langer bewaren. Heel terecht dat je ze in het zonnetje zet!

En wat gebeurde er vorige week? AALSMEER IS KAMPIOEN! Louis van Gaal zou roepen: We zijn de Beste! En volgend jaar de beste van de EERSTE KLASSE! Spannend was het wel. Het heeft uiteindelijk lang genoeg geduurd, na een lange zegenreeks haperde de RoodGroene Machine een paar weken en kreeg de concurrentie toch weer praats. Maarrr, ‘op z’n Feyenoords’, ging er in de laatste minuten toch nog de 3-2 in. Aalsmeer Kampioen, dat klinkt echt lekker toch?

Nog meer feest, volgende week staan Joling & Friends op het Surfeiland. Naast Joling zelf, komen o.a. Karin Bloemen, Bonnie StClaire en waarschijnlijk ook dr. Bernard om Aalsmeer met de handjes in de lucht, in de lucht te laten springen. Het gerucht gaat dat Schiphol jou al een brief zou hebben gestuurd, met de vraag of Joling en zijn vrienden het een beetje rustig aan kunnen doen, zodat de passagiers geen last hebben van het lawaai. Geluidsoverlast, maar nu is Schiphol zelf aan de beurt. Nee, niet waar natuurlijk en een beetje flauw grapje – laten we nou vooral blij en trots zijn op elk vleugje showbizz in onze gemeente.

Wie van blije mensen houdt, ga eens kijken bij ‘Downtown Ophelia’ of doe mee aan de ‘Dag van je Leven’. Onze zoons werken bij de Jumbo, als bijbaantje. Ze vinden het best leuk werk hoor, maar wat ‘best leuk’ is voor de een, is de dag van je leven voor een ander. Zo had onze oudste zoon vorig jaar tijdens Downtown een dag lang een assistent. De man was een stuk ouder dan mijn zoon, en wat genoot hij ervan dat hij een dag MOCHT werken! Een mooie ervaring, voor allebei: samen een dag lang vakkenvullen en over het leven praten met iemand die je anders misschien nooit zou spreken. Die dagen zijn gewoon leuk voor iedereen die eraan meedoet.

Het leven is een feest maar dan wel vooral als je zelf de slingers ophangt.
En dat doe je Gido, en de burgers ook, en als je er op gaat letten zie je in Aalsmeer best vaak slingers hangen.
Laten we er alvast een mooie zomer van maken, en dan spreken we elkaar volgende maand weer!

Tjeerd Veninga

Tjeerd Veninga

‘Aalsmeer Actueel’ is het actualiteitenprogramma van Radio Aalsmeer, dat vooralsnog maandelijks op de zaterdagmiddag te horen is. Daarin is vanaf februari de column ‘Lieve Gido’ van Tjeerd Veninga te horen. Aalsmeerders zijn erg betrokken en dan kunnen discussies wel eens op lopen. We hebben te maken met complexe vraagstukken. Soms wordt het Tjeerd ook allemaal teveel en dan schrijft hij naar onze burgemeester.

Gepubliceerd: 4 juni 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×