Lichtkogel door badkamerraam: politie zoekt getuigen

Aalsmeer – In de late avond van woensdag 14 juni krijgen de bewoners van een woning aan de Wissel in Aalsmeer de schrik van hun leven. In één van de kamers klinkt vanuit het niets glasgerinkel en een knal. Wanneer de bewoners poolshoogte nemen, staat de ruimte vol met rook. De kleine brand kan gelukkig al snel worden geblust en niemand raakte hierbij gewond. De gealarmeerde politie doet onderzoek en roept de hulp in van mogelijke getuigen.

1000 graden
Een team van experts op het gebied van explosieven, waaronder de EOD van Defensie, heeft zich gebogen over de resten van het explosieve voorwerp. Zij constateerden dat op dat moment het brand- en ontploffingsgevaar geweken is en dat de bewoners met de schrik zijn vrijgekomen. Het voorwerp – dat normaliter alleen als noodsignaal wordt gebruikt – kan van zichzelf namelijk niet ontploffen, maar kan wel rond de 1000 graden heet worden. Het ding is daarmee levensgevaarlijk en extreem vatbaar voor brand.

Twee mannen
Het daaropvolgende politieonderzoek lijkt uit te wijzen dat twee nog onbekende mannen hier mogelijk verantwoordelijk voor zijn, hetzij opzettelijk dan wel per ongeluk. Zij kunnen als volgt worden omschreven:

– Man
– Ongeveer 1.70 meter lang;
– Lichte huidskleur met stoppelbaard
– Droeg een pet

– Man
– Ongeveer 1.90 lang;
– Lichte huidskleur
– Droeg een wit t-shirt en een rode korte broek;

Politieonderzoek
Het onderzoek is in volle gang. De recherche houdt rekening met alle scenario’s, ook dat de woning per ongeluk is getroffen en dat er geen kwade opzet in het spel was. Herken jij jezelf in de omschrijving en was je daar in de buurt? Of heb jij meer informatie die het onderzoek verder kan helpen? Of beschik je over camerabeelden van de periode voor, tijdens of na het incident? Alle informatie is erg welkom. Bel dan de politie via 0900-8844, anoniem via M: 0800-7000 of vul het online tipformulier in. Hier kan je ook eventuele beelden uploaden. Vergeet hierbij niet het zaaknummer te vermelden: 2023132806.

Gepubliceerd: 15 juni 2023 om 23:05 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×