Jan Boomhouwer en Mirella Visser bewonersvertegenwoordigers MRS

De Kwakel – Jan Boomhouwer en Mirella Visser zijn op woensdagavond 14 juni verkozen tot bewonersvertegenwoordigers van de nieuw op te richten Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS). De MRS volgt de Omgevingsraad Schiphol (ORS) op, en moet de stem van omwonenden van Schiphol beter gaan vertegenwoordigen.

De Maatschappelijke Raad Schiphol gaat gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen om de kwaliteit van de leefomgeving van Schiphol te verbeteren. De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft de verplichting om deze adviezen mee te nemen in de besluitvorming rondom de leefomgeving van de nationale luchthaven.

Verkiezingsvergaderingen
De bewonersvertegenwoordigers werden verkozen door kiespersonen die door bewonersorganisaties uit de regio werden afgevaardigd. In totaal worden er tien bewonersvertegenwoordigers gekozen: twee voor iedere landingsbaan van Schiphol, waarbij één vertegenwoordiger het binnengebied van de landingsbaan vertegenwoordigt en de andere het buitengebied.

De MRS wordt op 1 juli geïnstalleerd door voorzitter Eddy van Hijum, in aanwezigheid van minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Naast de bewonersvertegenwoordigers maken ook maatschappelijke organisaties onderdeel uit van de MRS, en worden zij geadviseerd door experts.

Foto: Mirella Visser (l) en Eddy van Hijum

Gepubliceerd: 15 juni 2023 om 21:38 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×