Open Tuinen Weekend: doe inspiratie op

Aalsmeer – Op zaterdag 17 en zondag 18 juni ruim 15 privé tuinen open voor een bezoek tijdens de open tuinen dagen van Groei & Bloei Aalsmeer e.o. Bezoek een of meerdere tuinen en doe inspiratie op.  Op drie start adressen zijn boekjes aanwezig à € 2,00 met een overzicht van alle deelnemende tuinen, informatie over de tuinen en hun bijzonderheden. De eigenaren zijn aanwezig en willen op verzoek graag vertellen over hun hobby.

De open tuinen dagen bieden een gevarieerd aanbod van verschillende tuinen. Er zijn grote haast parkachtige tuinen met een grote verzameling planten en soms met een vijver. Volgroeide tuinen en nieuwe tuinen en ook is in verschillende tuinen een moestuin te bezoeken. Ook fruit in vele soorten izijn s aanwezig.

De start-adressen zijn:

  • Historische Tuin, Praamplein (Aalsmeer). De historische tuin in Aalsmeer laat zien hoe de tuinders vroeger in Aalsmeer te werk gingen. Vele planten collecties zijn te zien, o.a. rozen, heesters, seringen, bomen. Ook het museum is open.
  • Zorgboerderij Inner-Art, Vuurlijn 36 (De Kwakel). De grote tuin heeft een opvallende bloemenpracht. Rozen, hortensia’s, lavendel en kruiden. De snipperpaden lopen kronkelig tussen de heester- en vaste planten groepen. De voortuin is een formele tuin met gazon en witte rozenrand en zonnewijzer. Ook de grote groentetuin is te bezichtigen.
  • Mendelstraat 8 (Aalsmeer). In deze tuin, die al wat ouder is, hebben vele minder bekende bomen en struiken hun plek gevonden. Ook vele fruitsoorten zijn aanwezig naast borders in potten op tafels. Om meer ruimte te hebben gaan rozen soms de hoogte in.

De open tuinen zijn open zaterdag 17 tussen 11.00 en 17.00 uur en zondag 18 juni tussen 11.00 en 17.00 uur.

Het weekend van 17 en 18 juni is nationale open tuinen weekend. Meer dan duizend tuinen door heel Nederland zijn open. Met Westeinder rondvaart zijn ook tuinen op een eiland in de Westeinder te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.aalsmeer.groei.nl.

Foto: Pixabay (ter illustratie)

Gepubliceerd: 11 juni 2023 om 9:56 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×