Column: 'Carrière switch'

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de 76e column van Ernst de Jong: Carrière switch’.

De afgelopen week was zo gepland dat ik de hele week vanuit huis zou werken. Alleen op de woensdag zou ik een klant in België bezoeken die deze week een nieuwe partij ‘Barnwood’ uit Oost Europa heeft ontvangen. De klant belde mij op dinsdag op met de vraag of ik mijn bezoek met een weekje wilde uitstellen. Nog geen 10 minuten daarna kreeg ik een appje van Sylt Support, de dynamische motor van ondernemend Aalsmeer, met het verzoek of ik wilde figureren bij diverse horeca gelegenheden in Aalsmeer. Visitaalsmeer wilde een 45- tal etablissementen die Aalsmeer rijk is promoten op Social Media. Een simpel verzoek, het enige waar ik mee rekening moest houden was, dat ik verschillende outfits (colbertjes) mee zou nemen zodat ik er op elk terras weer anders uit zou zien.

De weersverwachtingen voor de woensdag waren ronduit geweldig. Stralende zonneschijn en een prettig temperatuurtje. Eigenlijk gewoon heerlijk terrasweer. Toch was dat niet hetgeen waar ik op aan sloeg. Nee, als jonge jongen wilde ik eigenlijk al heel graag fotomodel worden, maar ik heb daar nooit wat mee gedaan. Nu, zo’n 40 jaar later, terwijl mijn torso al lang niet meer voldoet aan het ideaalbeeld dat je bij een fotomodel zou verwachten, kreeg ik alsnog de kans. De opdracht was, ga op diverse terrassen zitten, veelal aan de Westeinderplassen en de ringvaart en geniet van een hapje en een drankje. Ik nam mijn werk als model natuurlijk heel serieus. Het is voor de foto een leuk gezicht wanneer het bierglas een mooi schuimkraag van zo’n 2 vingers laat zien. Dus op het moment dat deze dreigde te verschralen, bestelde ik een nieuw glas en zorgde ik ervoor dat het oude glas leeg werd ingeleverd.

Wat heeft Aalsmeer toch veel te bieden wanneer het gaat om goede restaurants en wat waren de restauratiehouders toch enorm gastvrij door ons allemaal lekkernijen voor te schotelen. Bovendien was ik in goed gezelschap van mede ondernemers, allen gevestigd in Aalsmeer die een middagje in de zon ook konden waarderen. Het delen van je ervaring als ondernemer in Aalsmeer is sowieso een inspirerende bezigheid. Kortom, wij hebben er een klein feestje van gemaakt terwijl de fotografe haar werk deed. Ik voelde mij echt een beetje schuldig, alsof ik een middagje heb gespijbeld, maar ja dat zijn toch de leukste momenten?!

Hoe leuk ik de middag ook vond, ik ben mij ervan doordrongen dat een carrière als model waarschijnlijk niet meer tot de opties behoort, maar ik heb er enorm van genoten. Ik wil iedereen er nog maar eens op wijzen, waarschijnlijk geheel overbodig, dat het meer dan de moeite waard is om onze hardwerkende horecaondernemers te verblijden met een bezoek en te genieten van een hapje en een drankje.

Als je mij nodig hebt dan weet je dus ongeveer waar je mij kunt aantreffen.

Ernst de Jong

Ernst de Jong

Ernst de Jong is een 58-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert tegenwoordig als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Oost-Europa in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu als columnist. 

 

 

Foto: Joyce Goverde | Freelance Fotograaf Haarlem - Zandvoort

Gepubliceerd: 11 juni 2023 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×