Opening Wilde Beestenpad op verjaardag Boerenvreugd

Aalsmeer – Kinderboerderij Boerenvreugd bestaat dit jaar 30 jaar. Dit wordt zondag 2 juli gevierd met een grootsverjaardagsfeest. Er kunnen allemaal leuke spelletjes gespeeld worden. Er is een springkussen en de kinderen kunnen meedoen met klompenbal, bowlen, eendjes vangen en het pitzakkenspel. In de grabbelkoe mogen de kinderen een klein kadootje grabbelen en er is ook een nog een lekkere traktatie voor alle kinderen.

Knutselen en Ezelkeet
De vast bezoekers weten dat er tijdens een activiteit altijd iets leuks te knutselen is. Deze keer kunnen er Tommies geknutseld worden. Tommie is al jaren de boerderijpoes van Boerenvreugd. Kinderen kunnen hun eigen Tommie knutselen en versieren met een verjaardagshoedje.
Kees Tromp van de Ezelkeet komt naar de boerderij met zijn ezels. De ezels moeten verzorgd worden en kinderen die dat leuk vinden mogen daarbij helpen. Kees kan ook alle vragen over deze dieren beantwoorden.

Opening Wilde Beestenpad
Vanuit JOGG (jongeren op gezond gewicht) Aalsmeer is er een wilde beestenpad aangelegd in het park. De start van het pad is bij de hoofdingang van de kinderboerderij. Door het park staan borden met dieren erop. Bezoekers hebben hun mobiele telefoon nodig om de QR code te scannen en zo toegang te krijgen tot de vragen en opdrachten die bij het wilde beestenpad horen. Bij ieder bord hoort een vraag en een doe opdracht over het dier dat op het bord staat afgebeeld. Met het wilde beestenpad wordt wandelen en bewegen voor kinderen leuk en aantrekkelijk gemaakt.  Om 11 uur zal kinderburgemeester Stan van Kessel het wilde beestenpad officieel openen en daarna kunnen de bezoekers het wilde beestenpad lopen en alles over wilde beesten ontdekken.

Spelletjeskaart
Het verjaardagsfeest is op zondag 2 juli van 11 uur tot 15 uur. De kinderen krijgen een spelletjeskaart zodat ze niets hoeven te missen. Er zijn voor bezoekers geen kosten verbonden aan het verjaardagsfeest, maar varken Beer staat zoals altijd klaar om donaties in ontvangst te nemen. Donaties kunnen met contant geld gedaan worden maar ook via de QR code die op de rug van varken Beer te vinden is. Het bezoekadres van de kinderboerderij is Beethovenlaan 118 in Aalsmeer.

Foto: achrieffoto

Gepubliceerd: 25 juni 2023 om 21:21 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×