Vogelgriep onder Aalsmeerse meeuwen

Aalsmeer – De dierenambulance heeft op het dak van een bedrijf aan de Lakenblekerstraat 52 dode jonge meeuwen aangetroffen en opgeruimd. Om de doodsoorzaak vast te stellen heeft de dierenambulance de dode dieren getest en bleek het om vogelgriep te gaan.

Vogelgriep waart al enige tijd rond in Nederland en is heel besmettelijk en gevaarlijk voor vogels en pluimvee zoals kippen, eenden en kalkoenen. Wereldwijd komen er verschillende vogelgriepvirussen voor. In een enkel geval kunnen sommige virustypen overgaan van dier naar mens. Dit gebeurt alleen bij contact tussen besmette vogels en mensen. Maar de kans dat mensen besmet raken is klein. Als er toch een besmetting plaatsvindt, zijn de klachten meestal mild, zoals koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten.

Schakel uw dierenarts in als de vogels verschijnselen van vogelgriep hebben. U moet een verdenking op vogelgriep melden bij het Landelijk meldpunt dierziekten: 045 – 546 31 88. Bel de dierenambulance via 144 als u wilde vogels ziet met verschijnselen van vogelgriep.

 

Gepubliceerd: 21 juni 2023 om 22:18 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×