Kudelstaarter aangehouden voor bankpasfraude

Kudelstaart – Een 20-jarige man uit Kudelstaart is dinsdag 20 juni aangehouden op verdenking van grootschalige fraude met bankpassen. Naast de aanhouding is er ook een doorzoeking geweest in de woning. Daarbij zijn verschillende bankpassen van meerdere slachtoffers aangetroffen. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij minimaal 25 zaken die vallen onder bankhelpdeskfraude. Mogelijk heeft de verdachte op die manier vele tienduizenden euro’s buitgemaakt. Hij is verhoord en zit vast.

De verdachte kwam in beeld doordat hij gestolen pinpassen gebruikte om geld mee op te nemen bij verschillende banken verspreid over heel Nederland. Ook de slachtoffers komen uit verschillende delen van het land.

Grote impact
Veel traditionele criminaliteit verplaatst zich naar het digitale domein. Denk bijvoorbeeld aan vriend-in-nood-fraude, aan- en verkoopfraude, phishing en (bank)helpdeskfraude. De impact op slachtoffers en de maatschappij is enorm. Bij bankhelpdeskfraude worden slachtoffers gebeld door een ‘bankmedewerker’. Vaak wordt verteld dat het geld op de bankrekening gevaar loopt en dat er op korte termijn iemand van de ‘bank’ langskomt om het pasje op te halen. In werkelijkheid gaat het om oplichters die geen ander doel hebben dan geld afhandig maken van slachtoffers.

Wees alert
Krijgt u zo’n telefoontje? Hang de telefoon op, bel zelf uw bank en wacht totdat u daadwerkelijk iemand aan de lijn hebt. Dan kunt u zelf controleren of u zich écht ongerust moet maken over uw rekening. Laat uw familieleden eventueel helpen en meeluisteren met het gesprek met de échte bank.

Bron: politie.nl
Foto: Pexels

Gepubliceerd: 21 juni 2023 om 21:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×