Zonovergoten bootjesdag Dag van je Leven

Aalsmeer – Beter weer had Stichting Dag van je Leven afgelopen zaterdag niet kunnen hebben voor hun botendag. De zon stond hoog aan de hemel, dus de perfecte dag om het water op te gaan. En wat hebben de bijna driehonderd mensen met een beperking en hun begeleiding genoten. Aan boord van één van de ruim zestig boten konden ze een paar uurtjes relaxen op de mooie Westeinderplassen.

Al vroeg in de ochtend meldden de enthousiaste booteigenaren zich bij Kempers Watersport. De meesten hadden hun sloep, motorjacht, zeilboot, speedboot etc. mooi versierd met slingers en ballonnen. Na even gewacht te hebben onder het genot van koffie, thee en iets lekkers konden ze hun gasten verwelkomen. Sommigen kwamen met eigen vervoer, maar sommigen hadden het geluk dat ze opgehaald waren met een prachtige oude bus van Stichting Veteraan Autobussen. Daarna konden ze een rondje gaan varen, veilig voorzien van een zwemvest. Het was weer een prachtig gezicht, al die versierde boten die de jachthaven verlieten. Onderweg werd er natuurlijk flink gezwaaid en getoeterd. Iedereen zat lekker te relaxen en sommigen durfden het wel aan om achter het roer te kruipen.

Mooist versierde boot
Terug in de haven bleef het nog even gezellig feest, want zanger Dennis Wijnhout zorgde voor de nodige polonaises en vrolijkheid. Voorzitter Rob Langelaan koos als jury dit jaar de familie van Richard Zethof als mooist versierde boot. Zij kregen een lekkere appeltaart van Ons Tweede Thuis. Na een bedankwoordje voor onder andere alle vrijwilligers, de mensen van Ons Tweede Thuis die er op hun vrije zaterdag toch maar stonden, de sponsors, familie Raket van de EHBO, alle booteigenaren en de mensen van Kempers Watersport, was het dan toch echt tijd om weer naar huis te gaan.

Lustrum 2024
De botendag wordt jaarlijks georganiseerd op de zaterdag voor Vaderdag, dus de datum van 15 juni 2024 zal bij velen vast in de agenda komen. Een extra feestelijke dag, want dan wordt het twintigjarige jubileum van de botendag georganiseerd.

Foto: Richard Zethof

Gepubliceerd: 21 juni 2023 om 10:51 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×