Onrust bij Absoluut Aalsmeer nog niet voorbij

Aalsmeer – Dinsdagavond 20 juni maakte het bestuur van de lokale politieke partij Absoluut Aalsmeer (AA) bekend dat fractievoorzitter Judith Keessen en raadslid Dirk Biesheuvel de fractie met onmiddellijke ingang hebben verlaten.
Het bestuur stelt in een kort persbericht dat het vertrek van beide raadsleden geen verandering zal brengen aan de deelname van AA in de coalitie. Wat de exacte reden is, is nog altijd niet bekend en werd ook niet duidelijk na de reactie die we van Keessen en Biesheuvel mochten ontvangen.

Eigen weg
Judith Keessen en Dirk Biesheuvel geven in hun reactie aan dat er met de benoeming van de nieuwe wethouders een nieuwe fase begint en dit het juiste moment is om afscheid te nemen van de AA-fractie en vooruit te kijken. Zij benoemen de voorbije periode zo nu en dan als grillig. “Hoewel we als fractieleden op bepaalde punten te ver uit elkaar liggen om samen door te gaan, zullen we als fractie blijven deelnemen aan de gemeenteraad, zodat we onze rol als vertegenwoordigers van onze inwoners kunnen blijven vervullen. Onze inzet voor Aalsmeer is altijd onze drijfveer geweest”, aldus beide raadsleden. Zij zeggen alle facetten van hun werk hebben kunnen benutten en inzetten. “Het afgelopen jaar is een prachtige en leerzame periode geweest. Terugkijkend zijn we blij dat we onze rol hebben kunnen vervullen en willen we onze collegaraadsleden bedanken, met wie we goed hebben kunnen samenwerken en blijven samenwerken. Samen zetten we ons in voor het welzijn van onze gemeente en haar inwoners”, gaven Keessen en Biesheuvel aan. Overigens heeft ook fractie-assistente Lydia Lücke besloten te stoppen bij AA.

De tweemansfractue gaat verder onder de naam: FlorAalsmeer, een verwijzing naar het bekende beeld van de Romeinse godin Flora voor het raadhuis. Hiermee willen zij de intentie uitspreken uit Aalsmeer (weer) tot bloei te laten komen.

Gepubliceerd: 20 juni 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×