Column: Wees een beetje lief voor elkaar

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de 78e column van Ernst de Jong: ‘Wees een beetje lief voor elkaar‘.

Het zomerweer heeft, na een maand vrijwel afwezig te zijn geweest, de weg naar Nederland en Aalsmeer weer gevonden. De terrassen lopen weer vol, de watersporters genieten volop en ook de mensen die net terug zijn van vakantie kunnen volop genieten van de zon. Het is nu nog redelijk rustig op ’s lands wegen, maar nog een paar weken te gaan en het gewone ritme van alle dag zal weer de overhand nemen. De files zullen terugkeren en ook op het landelijke en Europese politieke toneel zal er weer genoeg te beleven zijn om je druk over te maken.

Nu al zijn er toch echt opmerkelijke zaken waar je als eenvoudig mens niet bij kan en waar we de komende maanden veel over zullen spreken. Denk bijvoorbeeld aan de Europese “klimaatpaus” die recentelijk zijn baan als Europees commissaris heeft opgezegd om de kar te gaan trekken als lijsttrekker van de combinatie PvdA/GroenLinks. Iedereen vraag zich natuurlijk af waarom je nog een riante wachtgeldregeling krijgt van onze belastingcenten die geschat wordt op jaarlijks € 300.000 terwijl je zelf ontslag hebt genomen. Juist in de hoek van een socialistische beweging die beweert te staan voor de “gewone man” kan je dit natuurlijk niet met droge ogen verkopen. Ik ben bang dat Frans Timmermans de grootste moeite zal hebben om “Henk en Ingrid” te overtuigen om op hem te gaan stemmen. De ogen zijn natuurlijk ook gericht op wat de BBB en Pieter Omtzigt gaan doen. Valt het doek definitief voor ’t CDA en zal de PVV na 20 jaar in de oppositie zich zodanig gaan manoeuvreren dat het wel mogelijk is om regeerverantwoordelijkheid te nemen? Kortom gaat het politieke landschap er in Den Haag radicaal anders uitzien of blijft er veel hetzelfde? Het worden sowieso weer interessante maanden in ons kleine kikkerlandje.

Internationaal is er ook voldoende gaande. Ik denk bijvoorbeeld aan Zweden, die in navolging van Denemarken, het niveau van terreurdreiging verhoogt, als gevolg van de Koran verbrandingen. Het is natuurlijk totaal onacceptabel en zegt veel over het niveau van de terroristen die met respectloze en veelal dodelijke acties denken iets goeds te doen, maar zegt het niet evenveel over de mensen die het nodig vinden om hele groepen gelovige mensen te shockeren en te beledigen door middel van het verbranden van een Koran? Waarom laten we niet iedereen in zijn waarde? Iedereen mag toch zelf weten waar hij in gelooft en hoe hij zijn geloof belijdt, mits dit niet ten koste gaat van andere mensen? Gun iedereen zijn eigen ding en laten we er met z’n allen voor zorgen dat het geloof niet weer als excuus wordt gebruikt om een oorlog te beginnen, want daar hebben we er al genoeg van in deze wereld.

Geniet vooral nog van de laatste weken zomers weer en wees een beetje lief voor elkaar!

Ernst de Jong

Ernst de Jong

Ernst de Jong is een 58-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert tegenwoordig als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Oost-Europa in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu als columnist. 

Gepubliceerd: 21 augustus 2023 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×