Historische film 'Dorpswandeling' op TV Aalsmeer

De film van deze maand heeft als titel De Dorpswandeling. Deze rondleiding wordt in het zomerseizoen vanuit de Historische Tuin een aantal keren georganiseerd om mensen de gelegenheid te geven kennis te nemen van de historie van ons dorp.
In deze film wordt rondleider Jan van Veen gevolgd met een groep deelnemers die deze dorpswandeling meebeleven. Het verhaal start op de tribune van de Historische Tuin waar Jan wetenswaardigheden vertelt over het ontstaan van Aalsmeer.
Vervolgens gaat de route via het Praamplein naar de Doopsgezinde kerk, de molen in de Zijdstraat, de monumenten in de Dorpsstraat om daarna de eindigen in de Dorpskerk. Onderweg voorziet Jan de deelnemers van allerlei feiten en
wetenswaardigheden over al deze monumenten.

Dick P. van der Zwaard heeft voor eigen rekening de film De Dorpswandeling laten maken door Ton Offerman van Hanoff productie. Deze mooie historische film heeft hij geschonken aan Historisch Aalsmeer. Totale duur is ca. 60 minuten.

Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud
Aalsmeer.

De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 11 augustus is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur.
Een dag later, zaterdag 12 augustus juli, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 5 augustus. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

Foto: Historische Tuin

Gepubliceerd: 9 augustus 2023 om 10:27 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×