Kaagbaan van 4 t/m 12 september buiten gebruik

Schiphol – Van maandag 4 tot en met dinsdag 12 september zijn er reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de Kaagbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In situaties waarbij vliegtuigen normaal gesproken starten vanaf of landen op de Kaagbaan wordt tijdens deze periode een andere baan ingezet, zoals de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan of de Buitenveldertbaan. Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven.

Kaagbaan niet inzetbaar bij beperkt zicht 
Vanwege werkzaamheden aan de verdubbeling van taxibanen is de Kaagbaan van 4 september 2023 tot en met 19 februari 2024 niet beschikbaar als landingsbaan bij slecht zicht, bijvoorbeeld tijdens mist of bij laag hangende bewolking. De Kaagbaan kan bij alle zichtomstandigheden gebruikt worden voor startende vliegtuigen. Bij goed zicht kan de baan ook worden gebruikt voor landende vliegtuigen. Bij noordenwind en beperkt zicht kan overdag de Aalsmeerbaan worden ingezet voor landende vliegtuigen. De Zwanenburgbaan is ‘s nachts beschikbaar als landingsbaan.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 29 augustus 2023 om 11:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×