Historische film over Aalsmeer in 1988 op tv

Deze maand is de historische film Aalsmeer EEN BEELD uit 1988. Hij is gemaakt in opdracht van de gemeente Aalsmeer en schetst een beeld van Aalsmeer 25 jaar geleden. We zien de agrarische oorsprong en het ontstaan van de bloementeelt, destijds de
belangrijkste bedrijfstak in de gemeente. Vervolgens komen de verschillende woonkernen van Aalsmeer aan bod en zien we diverse activiteiten in de verschillende wijken. Onderwerpen als scholen, winkelcentra, bejaardenhuis, recreatie, sport en ander
verenigingsleven komen aan de orde. Aandacht wordt ook besteed aan de bedrijven die gevestigd zijn in ons dorp. En natuurlijk zien we weer veel inwoners van Aalsmeer verschijnen.

De film is geproduceerd door Hanoff producties en geschonken door Ton Offerman aan Stichting Historisch Aalsmeer. Dick P. van der Zwaard heeft de film opgenomen in het filmarchief van deze stichting. Totale duur is ca.27 minuten.

Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’.  En de film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 13 oktober is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 14 oktober, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 7 oktober. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389.
Meer informatie: www.radioaalsmeer.nl

Foto: Historische film oktober

Gepubliceerd: 26 september 2023 om 14:17 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×