Zoektocht naar drenkeling bij Surfeiland

Aalsmeer – Op de Westeinderplassen in Aalsmeer is zondagmiddag 10 september rond 17.00 uur groot alarm geslagen wegens een persoon te water. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen naar de pier naast surfeiland aan de Kudelstaartseweg: politie, ambulances, een traumahelikopter en meerdere brandweerwagens, waaronder twee duikwagens.

Drie duikers van de brandweer gingen het water in om te zoeken. Ook een politiehelikopter cirkelde boven het water zoekend naar de drenkeling. Rond 17.30 uur werd nog verder opgeschaald en kwam een derde duikwagen ter plaatse vanuit Mijdrecht. Vanwege de drukke door het mooie weer, werd de pier en een deel van het strand ontruimd.

Volgens een persvoorlichter van de politie startte de zoektocht gestart nadat een man tijdens het zwemmen plots niet meer werd gezien.

Om 18.30 uur gaf een woordvoerder van de brandweer aan de inzet te beëindigen zonder dat de man is aangetroffen. De kans de man nog levend uit het water te kunnen halen, was inmiddels opgegeven. De politie zal op een later moment verder zoeken naar het lichaam van de man.

Foto: VLN Nieuws

Gepubliceerd: 10 september 2023 om 17:52 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×