Arjen Vos winnaar Groot Aalsmeers Dictee 2023

Aalsmeer – Arjen Vos heeft het Groot Aalsmeers Dictee 2023 gewonnen in het individuele klassement, terwijl het team ‘TaalTobbers’ met Yvette Koehler, Truus Oudendijk en Joke van der Zee de teamprijs veroverde. De aanmoedigingsprijs ging naar de leukste verschrijving, ‘vrijetijdsoefenaars’ in plaats van ‘vrijetijdsknippers’, en het meest herkenbare team was ‘De Notenkrakers’ met Annigje Leighton, Wilma Schoenmaker en Mariska de Graaf.

Het dictee, dat gehouden werd op 6 oktober in het Flower Art Museum, had als thema ‘Uit de oude en de nieuwe doos’ en werd voorgelezen door burgemeester Gido Oude Kotte. De deelnemers genoten van een ‘knipoogtaalquiz’ met vergeetwoorden en dialecttermen.

Dorry Omtzigt behaalde de derde plaats in het individuele klassement na een spannende shoot-out, terwijl Truus Oudendijk zilver won. Winnaar Arjen Vos, hoofdredacteur van Aalsmeer Vandaag, had veertien fouten.

Het evenement kende een recordaantal teams, waarbij ‘TaalTobbers’ het goud won met 55 fouten. Het gemiddelde aantal fouten op 71 dicteewoorden lag dit jaar op 23, één meer dan vorig jaar op zeventig woorden. Een grappige verschrijving verwees naar de thematentoonstelling ‘De natuur geknipt’ in het Flower Art Museum.

Gepubliceerd: 9 oktober 2023 om 22:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×