Oosteinderdriehoek wordt "Buitenveen"

Aalsmeer – Een geheel nieuwe woonwijk genaamd “Buitenveen” zal verrijzen op de grens van Aalsmeer en Amstelveen, met een ambitieus plan om 850 woningen te huisvesten. Deze bloeiende wijk wordt opgedeeld in drie buurten en biedt een scala aan woningtypen, variërend van sociale huur, middeldure huur tot middeldure koop en vrije sector koop. Een opvallend kenmerk is de focus op duurzaamheid, met alle woningen ontworpen om energiezuinig en gasloos te zijn.

Buitenveen
Toonaangevende bouwbedrijven, waaronder Van Wanrooij, Roosdom Tijhuis en Eigen Haard, zullen de komende jaren intensief bouwen aan deze Aalsmeerse wijk. Voorheen stond de wijk bekend als de ‘Oosteinderdriehoek,’ maar is officieel omgedoopt tot Buitenveen. De plannen omvatten niet alleen woningen met tuinen, maar ook appartementen, seniorenwoningen, een kindcentrum met basisschool en kinderopvang, evenals een buurt- en wijkpark met kleinschalige horeca.

Buitenveen grenst aan de zuidkant aan de Legmeerdijk/Westwijk in Amstelveen, aan de westkant aan Nieuw Oosteinde en aan de noordkant aan de Aalsmeerderweg. Verwacht wordt dat er medio 2024 meer details zullen verschijnen over de eerste woningen.

Gepubliceerd: 8 oktober 2023 om 21:10 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×