Campagne tegen criminaliteit in sociale huurwoningen

Aalsmeer/Kudelstaart – Meld Misdaad Anoniem heeft een nieuwe campagne gelanceerd met de slogan “Staat jouw deur open voor iedereen?” om de strijd aan te gaan tegen criminele activiteiten in sociale huurwoningen. Deze woningen blijken vaak cruciaal te zijn voor criminele praktijken, zoals wapenopslag, drugshandel, versnijding van drugs en illegale prostitutie. Criminelen benaderen huurders om kamers of ruimtes beschikbaar te stellen voor hun activiteiten. De campagne heeft tot doel bewustwording te vergroten, verdachte signalen te melden en de drempel voor meldingen te verlagen.

De focus van Meld Misdaad Anoniem ligt nu specifiek op de sociale huursector, waar huurders vaak onder druk worden gezet of verleid om criminele handelingen te verrichten. Naast de directe impact op huurders, benadrukt de campagne ook de negatieve invloed van deze criminaliteit op de veiligheid in de buurt. In 2022 werden in de Eenheid Rotterdam bijvoorbeeld 70% van de gevonden vuurwapens aangetroffen in sociale huurwoningen.

Buurtbewoners spelen een cruciale rol in het herkennen van verdachte situaties en ongewone activiteiten. De campagne moedigt mensen aan om signalen van criminaliteit te herkennen en anoniem te melden, aangezien meldingen vaak het startpunt zijn voor opsporingsonderzoeken. De campagne wordt ondersteund door woningcorporaties, gemeenten, de politie en verschillende overheidsinstanties om de lokale aanpak te versterken en bewoners bewust te maken van de risico’s en gevolgen van deze criminele activiteiten.

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 10 oktober 2023 om 7:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×