Klassiek concert van talentvol duo in FAM

Aalsmeer – Vrijdag 10 november is het volgende concert in de reeks Muziek in het Museum van Stichting KCA en het Flower Art Museum. Deze avond treden de zeer talentvolle jonge musici Hanneke Rouw (cello) en Vital Stahievitch (piano) op met een mooi klassiek programma.

Hanneke Rouw begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Zij speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

In het Flower Art Museum wordt zij begeleid door pianist en goede vriend Vital Stahievitch. Vital is een begaafd pianist. Zijn muzikale carrière begon in Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziek College. Op zijn zestiende won hij een prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Piano Competitie in Vilnius. Hij trad sindsdien op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen en de Verenigde Staten. Op het programma tijdens dit concert staan werken van Grieg (Air uit Holbergsuite), Fauré (Élégy), Saint-Saëns (Cello Sonate I) en Chopin (Cello Sonata).

Het concert is vrijdag 10 november in het Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Aanvang is 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Er is gratis parkeerruimte voor de deur. Tickets zijn verkrijgbaar in de ticketshop van de Stichting KCA en (mits nog niet uitverkocht) aan de kassa.

Foto: Hanneke Rouw

Gepubliceerd: 31 oktober 2023 om 17:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×