Polderbaan dicht voor jaarlijks onderhoud

Regio – Van 6 tot 15 november zal de Polderbaan op Schiphol tijdelijk gesloten zijn voor regulier jaarlijks onderhoud. Gedurende deze periode zullen vliegtuigen, die normaal op deze baan opereren, uitwijken naar alternatieve start- en landingsbanen zoals de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan. Het onderhoud omvat asfaltreparaties, markeringen, elektrische inspecties, grasveldmaaien en verlichtingsonderhoud. Dit werk zal een dag langer duren dan gepland vanwege de noodzaak om aanvliegverlichting te vervangen.

Na het onderhoud zal de Polderbaan tot eind december niet beschikbaar zijn voor landingen bij slecht zicht vanwege aanpassingen aan het landingssysteem en vereiste meetvluchten. Gedurende deze periode zal de Zwanenburgbaan worden gebruikt als alternatieve landingsbaan bij zuidenwind en beperkt zicht. Bij goed zicht blijft de Polderbaan beschikbaar.

Bewoners die vragen hebben over het vliegverkeer en baangebruik kunnen contact opnemen met BAS, een informatie- en meldingencentrum voor Schiphol. Wekelijkse updates zijn beschikbaar op de websites van BAS en Schiphol, en omwonenden kunnen real-time informatie volgen met de app Notifly. Schiphol zal ook een nieuwsbrief versturen met relevante ontwikkelingen in het vliegverkeer.

Gepubliceerd: 31 oktober 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×