Wie wordt de nieuwe dorpsdichter?

Aalsmeer – De Gemeente Aalsmeer is op zoek naar een nieuwe dorpsdichter om de komende drie jaar poëzie te brengen namens de gemeente. De gekozen dichter moet een creatieve geest zijn met liefde voor poëzie, Aalsmeer en Kudelstaart. Maandelijks wordt een gedicht verwacht over gebeurtenissen die de lokale samenleving raken, voorgedragen bij speciale gelegenheden zoals nieuwjaarsrecepties of evenementen.

De zoektocht staat open voor inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart die gepassioneerd zijn over poëzie en beschikken over een goede performance. Jan Daalman vervulde afgelopen vier jaar de rol van dorpsdichter met verve.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 december 2023 aanmelden door twee gedichten in te sturen, waarvan ten minste één gerelateerd is aan Aalsmeer of Kudelstaart. Geselecteerde dichters nemen deel aan de verkiezingsavond op 25 januari 2024, tijdens de Nationale Gedichtendag-viering. Aanmeldingen dienen te worden ingediend bij lisanne.van.der.pal@aalsmeer.nl. Voor meer informatie kunnen vragen worden gesteld aan dezelfde contactpersoon.

Foto: Wie wordt de opvolger van Jan Daalman?

Gepubliceerd: 28 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×