Indrukwekkende verhalen bij opening expo huiselijk geweld

Aalsmeer – Bij de opening van de expositie ‘Wij…doorbreken de cirkel van geweld’ deelden twee ervaringsdeskundigen, Simone en Patty, hun aangrijpende verhalen over huiselijk geweld. Beiden ontsnapten aan hun gruwelijke realiteit: Patty moest een keuze maken  tussen vluchten of uit het raam springen en Simone werd na ernstige mishandelingen door de politie op straat gevonden. Hun verhalen, en die van vele anderen, zijn te lezen op de panelen van de expositie, nog te bezichtigen in de burgerzaal van het raadhuis in Aalsmeer tot en met 20 december.

De tentoonstelling, gerealiseerd door stichting Open Mind, werd officieel geopend door wethouder Bart Kabout, die benadrukte dat de gemeente de burgerzaal graag beschikbaar stelt om bewustwording rond huiselijk geweld te vergroten. Kabout hoopt dat de expositie ten minste één slachtoffer of iemand uit hun omgeving kan helpen om de kracht te vinden om hulp te zoeken. Stichting Open Mind, die mensen met elkaar verbindt door verhalen in de openbare ruimte te delen, wil met deze tentoonstelling begrip kweken en onbegrip de wereld uit helpen.

 

Gepubliceerd: 28 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×