Meer ‘zwaaitegels’ tegen eenzaamheid

Aalsmeer – Kinderburgemeester Vera Keessen en kinderraad roepen Aalsmeerders en Kudelstaarters op om mee te denken over nieuwe locaties voor extra zwaaitegels. Het afgelopen jaar zijn er in Aalsmeer en Kudelstaart op meerdere plekken zogeheten  ‘zwaaitegels’ gelegd. Het initiatief bleek een succes en daarom wilde  kinderraad van het huidige schooljaar dit project voortzetten.

De zwaaitegel is een initiatief van toenmalig kinderburgemeester Stan van Kessel en is in het leven geroepen om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De tegel nodigt uit om even te zwaaien naar iemand en diegene het gevoel te geven dat hij of zij niet alleen is. Ze zijn te vinden rondom diverse zorgcentra. Het initiatief is een succes en daarom zullen er nog zes zwaaitegels geplaatst worden.

Focus
In totaal zijn er al negen zwaaitegels geplaatst, waarvan zeven rondom de zorgcentra Aelsmeer en ‘t Kloosterhof in Aalsmeer en twee rondom zorgcentrum Mijnsheerlijckheid in Kudelstaart. De focus lag bij de eerste negen tegels op het verminderen van de eenzaamheid onder ouderen. Kinderburgemeester Vera gooit het nu over een andere boeg en wil met de andere zes tegels de
eenzaamheid ook bij de rest van de inwoners verminderen. Voor de zes extra zwaaitegels worden er nog locaties gezocht.

Radio Aalsmeer
Op 2 november zijn kinderburgemeester Vera en kinderraadslid Izabel bij Radio Aalsmeer geweest. Tijdens het programma van Radio Aalsmeer hebben ze een oproep gedaan aan alle Aalsmeerders en Kudelstaarters om mee te helpen bij het vinden van een geschikte locatie voor de zwaaitegels. Ook hier roepen zij graag alle Aalsmeerders en Kudelstaarters op om hierbij te helpen. Alle suggesties kunnen worden gemaild naar kinderburgemeester@aalsmeer.nl .

Zwaai-Fiets/Wandel-Route
De kinderraad wil met de zes extra tegels en de negen tegels die al geplaatst waren een zwaai-fiets/wandel-route maken. Deze route zou dan langs alle zorgcentra in Aalsmeer en Kudelstaart moeten lopen. De zwaaitegels worden op een kaart geplaatst, zodat alle locaties waar de tegels liggen makkelijk gevonden kunnen worden. Aan de hand van de kaart kan er een fiets of wandelroute gemaakt worden.

Gepubliceerd: 27 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×