Reünie Aalsmeerse radiopioniers in Bacchus

Aalsmeer – Zondagmiddag 29 oktober vulde café Bacchus zich met een dertigtal Aalsmeerse radiomakers van weleer. De ruim 30 oudgedienden van de lokale radio, uit de periode 1977-1987, waren aanwezig voor een reünie. Zij waren in die tijd actief voor de (illegale) FM radiozenders Multiplex Music Aalsmeer (MMA) en het daarop volgende Music Radio Aalsmeer (MRA).

Op een groot tv scherm waren oude beelden te zien, in combinatie met geluidsfragmenten/jingles, die bij veel van de aanwezigen een feest der herkenning waren. Er was een korte pubquiz waarbij de kennis over het radiomaken van toen de rode draad was. Er werden onderling veel herinneringen opgehaald, onder het genot van een hapje en een drankje.

Uiteraard was er ook een moment dat iedereen voor het nageslacht op de foto werd gezet. Door de organisatoren was er vooraf gewerkt aan de uitgave van een reünieboekje, vol met verhalen, foto’s en anekdotes uit een roemrijk radioverleden. Alle aanwezigen kregen na afloop dit vele pagina’s tellende boekje mee naar huis.

Deze Aalsmeerse radiopioniers van toen stonden ooit aan de wieg, waaruit bijna 35 jaar geleden de huidige lokale omroep Radio Aalsmeer is ontstaan.

 

Gepubliceerd: 1 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×