Vervroegde Tweede Kamerverkiezingen op 22 november

Aalsmeer – Op woensdag 22 november vinden de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen plaats in Aalsmeer. Deze verkiezingen spelen een cruciale rol in het bepalen van de leden van de Tweede Kamer voor de komende vier jaar. Inwoners van Aalsmeer ontvangen binnenkort hun stempas via de post.

Burgemeester Gido Oude Kotte benadrukt het belang van de verkiezingen en moedigt iedereen aan om te gaan stemmen. Hij benadrukt het belang van nadenken over wat nodig is voor een goede toekomst en welke partij of persoon dat het beste kan bereiken. Stemadvies kan worden ingewonnen via een stemwijzer.

De stemlokalen zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Kiezers dienen hun stempas en identiteitsbewijs mee te nemen. Let op dat het identiteitsbewijs niet langer dan 5 jaar verlopen mag zijn. Iedereen kan stemmen in elk van de 18 stembureaus in Aalsmeer, waarbij toegankelijkheid voor mensen met fysieke beperkingen is gewaarborgd. Wie niet persoonlijk kan stemmen, kan een volmacht afgeven. Deze volmacht moet op de verkiezingsdag ingevuld worden en is alleen geldig als de gemachtigde ook in Aalsmeer stemt.

Ook is er hulp beschikbaar voor mensen met een beperking bij het stemmen, met websites zoals hoewerktstemmen.nl en stemwijzers zoals kieskompas.nl en stemwijzer.nl. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Aalsmeer: www.aalsmeer.nl/verkiezingen.

Gepubliceerd: 1 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×