Seringenkwekers doen hun verhaal op Radio Aalsmeer

Aalsmeer – In het kader van het Jaar van de Sering brengen Radio Aalsmeer en museum Historische Tuin aan het einde van 2023 een speciale serie: Kwekersverhalen. In verschillende uitzendingen komen seringenkwekers van nu en vroeger aan het woord over hun vak en alle bijzonderheden die hier bij komen kijken.

De eerste aflevering van Kwekersverhalen is maandag 4 december van 18.00 tot 19.00 uur. Te gast is dan Jan ten Hoeve, eigenaar van kwekerij De Seringen Specialist aan de Uiterweg in Aalsmeer. Jan is een ervaren seringenkweker, die het vak leerde van de in Aalsmeer bekende kweker Klaas Joren. Zijn bedrijf heeft zo’n 25 soorten in het assortiment en bezit in totaal ongeveer 50.000 seringenstruiken. Jan ten Hoeve kan hier vol passie en bevlogenheid over vertellen.

Presentator en interviewer van Kwekersverhalen is Tjeerd Veninga, zelf schoonzoon van een seringenkweker. De techniek wordt verzorgd door Egon Jansen. De serie is een initiatief van de Historische Tuin. Op een later moment komt de interviewreeks ook als podcast beschikbaar.

Foto: Jan ten Hoeve

Gepubliceerd: 28 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×