Techniekstudenten verkennen Glastuinbouwsector

Aalsmeer – Dinsdag 21 november kregen meer dan 100 studenten van NOVA College Haarlemmermeer, variërend van eerste- tot vierdejaars in elektro- en installatietechniek, een unieke kijk op de glastuinbouw. Drie glastuinbouwbedrijven en negen technische toeleveranciers openden hun deuren als onderdeel van het ‘CollegeTour’-project, een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West.

Bedrijven zoals Mopabloem, Zwettulips, Schenkeveld tomaten en Havatec verwelkomden de studenten en boden gedetailleerde uitleg over de geavanceerde installaties. Het doel van de tour is het aantrekken van meer technisch talent naar de glastuinbouwsector.

Een derdejaars Elektrotechniek student merkte op: “Nu begrijp ik eindelijk waar dat roze licht vandaan komt.” Een eerstejaars Installatietechniek student, die loodgieter wil worden, ontdekte de complexiteit van waterbeheer in kassen en toonde interesse in toekomstige mogelijkheden.

De samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen binnen de sector wordt met trots ontvangen, aldus Wilbert Ammerlaan, regiocoördinator Noord-Holland bij Glastuinbouw Nederland. CollegeTour zal dit schooljaar ongeveer 500 studenten bereiken, met een vervolgbezoek aan de internationale tuinbouwvakbeurs GreenTech in RAI Amsterdam in juni 2024. Bedrijven en onderwijsinstellingen die willen deelnemen, kunnen contact opnemen via collegetour@glastuinbouwnederland.nl.

Gepubliceerd: 23 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×