Wethouder Kabout bezoekt vechtsportgala

Aalsmeer – Om zicht te krijgen op de wereld van de vechtsport, was wethouder Bart Kabout afgelopen zaterdag op uitnodiging van de Nederlandse vechtsportautoriteit bij het vechtsportgala in sporthal De Bloemhof. In het verleden kenden vechtsportgala’s een beladen sfeer en werden soms verboden vanwege mogelijke criminele invloeden. Sinds de oprichting van de Nederlandse Vechtsportautoriteit in 2017 zijn er echter keurmerken voor sportscholen, regels voor gala-organisatoren en veiligheidsvoorschriften ingevoerd, waardoor het imago van de vechtsport is verbeterd.

De autoriteit richt zich op kickboksen, thaiboksen en Mixed Martial Arts (MMA). Wethouder Kabout benadrukt het belang van het begrijpen van de vechtsportorganisatie, vooral als er regelmatig grote evenementen plaatsvinden in de gemeente. Na gesprekken met de autoriteit en NOC*NSF reikte Kabout een prijs uit aan Quint Lemm van Meraki Gym uit Aalsmeer voor zijn overwinning in de klasse tot 83 kilogram op het gala. De wethouder is onder de indruk van de snelle vooruitgang op het gebied van orde en veiligheid in de vechtsportwereld.

Gepubliceerd: 28 november 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×